| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
anonim

|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 8:51 pm Temat postu: www.pulowerek.pl |
|
|
Wiam serdecznie. Jakiś czas temu swoją działalność rozpoczął serwis www.pulowerek.pl
| Cytat: |
Pulowerek.pl jest “innym portalem dla bibliotekarzy”. Czemu innym? Odróżniamy się od innych serwisów bibliotekarskich tym że chcemy dostarczać informacje, które was rozbawią, zaciekawią i pozwolą nabrać trochę dystansu do naszego zawodu. Chcemy zająć się określeniem naszego miejsca w (pop)kulturze oraz świadomości społeczeństwa. Nie zamierzamy stronić od poważnej tematyki związanej z naszymi codziennymi (i niecodziennymi) problemami oraz wyzwaniami zawodowymi. O tym też piszemy.
Chcemy być portalem dla każdego bibliotekarza oraz pracownika książki, który potrzebuje chwili relaksu lub refleksji. Kiedy zaczynasz wątpić w sens swojej pracy, lub jesteś znudzony siedzeniem za ladą wystarczy zajrzeć na nasz portal. Tutaj bibliotekarze są zawsze w centrum uwagi. Rozumiemy twoje poczucie humoru, twoje frustracje i podzielamy twoje marzenia.
Bibliotekarze, wbrew temu co się powszechnie wydaje to ludzie kreatywni, energiczni oraz dobrze zaznajomieni z najnowszymi trendami w kulturze oraz technice. Jest to grupa społeczna dobrze zorganizowana oraz szukająca dróg rozwoju o czym świadczą liczne konferencje i seminaria dla bibliotekarzy. Większość bibliotekarzy codziennie używa komputera, wielu z nich prowadzi strony swoich bibliotek. Duże grono posiada własne blogi, na których piszą o swojej pracy i zainteresowaniach. Pulowerek.pl to strona właśnie dla Was. |
Serdecznie zapraszamy do odwiedzania strony http://pulowerek.pl/ a także do współpracy. Poszukujemy osób do redakcji serwisu, kreatywnych i z pomysłami wpisującymi się w profil pulowerka. Kontakt przez stronę Pulowerek.pl
pozdrawiam
Maciek Rynarzewski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anonim

|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 9:12 pm Temat postu: |
|
|
| Wygląda bardzo obiecująco... A kiedy ruszy kwartalnik UKaDe? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tadeusz
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
anonim

|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 10:13 pm Temat postu: |
|
|
zgadza się
ale żeby od razu tak wywlekać? ;]
MR
...idę po własną tożsamość, zaraz wracam
----
a UKaDe ruszy jak będzie redakcja i teksty
Ostatnio zmieniony przez anonim dnia Pon Maj 25, 2009 10:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MR
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 10:56 pm Temat postu: |
|
|
Już we własnej tożsamości.
Jeszcze raz zapraszam do odwiedzania, propagowania oraz współtworzenia.
pozdrawiam
Maciek Rynarzewski
-------------
www.pulowerek.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anonim

|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 12:22 am Temat postu: |
|
|
| Jaka fajna nazwa, taka inna, pulowerek, tak delikatnie brzmi, kojarzy się z kolorem różowym |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ajschylos

|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 9:42 am Temat postu: |
|
|
Mnie się podoba
Trzymam kciuki za dalszy rozwój
i pozdrawiam Redakcję  _________________ Piotr Marcinkowski
Ostatnio zmieniony przez Ajschylos dnia Wto Maj 26, 2009 10:29 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anonim

|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 9:48 am Temat postu: |
|
|
| Proponuję założyć forum bibliotekarskie na pulowerek.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MR
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 9:59 am Temat postu: |
|
|
Na pulowerku nie zamierzamy mnożyć forumowych bytów. Wystarczą te fora które już są. Do dyskusji służyć mają komentarze.
pozdrawiam
Maciek Rynarzewski
--------
www.pulowerek.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
buschka
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Mi również ogromnie się podoba  _________________ eMka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sygnatur
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 2:24 pm Temat postu: |
|
|
| A dlaczego pulowerek, co to ma wspólnego z bibliotekarstwem? To raczej tytuł forum pracowników zakładów odzieżowych. Poza tem, kojarzy mi się z pudelkiem. Nie podoba mi się. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Truskawka

|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 2:44 pm Temat postu: |
|
|
Nie, nie, ja myślę, że przekaz jest inny. Moje pierwsze skojarzenie: pulowerek- w ocenie ludzi stereotypowe odzienie bibliotekarza. Twórcy serwisu puszczają do nas oczko i to mi się bardzo podoba.
Truskawka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sygnatur
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 3:04 pm Temat postu: |
|
|
| A skąd ten stereotyp? Pracuję w bibliotece 15 lat i nigdy żadnego pulowerka nie nosiłem i nie widziałem u żadnego faceta. A przecież stereotyp nie bierze się znikąd. Idea słuszna, ale nadal podtrzymuję, że tytuł ni przypiął ni przyłatał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Orzech
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 3:06 pm Temat postu: |
|
|
Wystarczy zobaczyć avatar Ajschylosa.
Pomysł jak najbardziej godny życzliwości. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ajschylos

|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 3:10 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie:)
Ja mam 4 pulowery.
Chociaż ostatnio zauważyłem że wśród bibliotekarzy (facetów) raczej biorą górę sztruksowe marynarki.
aaaaa tekst o tym, że w pulowerze można chodzić zimą i latem to lekkie przegięcie, no chyba że w Islandii _________________ Piotr Marcinkowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|